Om allergi och andra hudproblem

Allergi är en reaktion från immunförsvaret, som försöker hejda att ”ofta ofarliga” ämnen kommer i kontakt med huden, slemhinnor och blod.

Ämnen som kan framkalla allergier kallas för allergener och dessa ger ofta typiska symtom som inflammatoriska reaktioner i huden.

Sommareksem uppkommer när ämnesomsättningen är disponibel och ett svagt immunförsvar utsätts för allergener. Islandshästar får ofta sommareksem när knott sticker och sprutar in proteiner under huden på hästen som senare absorberas i blodet.

Ett av dessa proteiner är ett allergen som utlöser klåda, inflammation och infektioner. Utöver allergi utvecklas det också ofta andra infektioner när huden är irriterad och sönder kliad.

När sommareksem utvecklar sig påverkar det hästens välbefinnande, hälsa och prestanda. Det är därför viktigt att du tager hänsyn till alla faktorer som kan hjälpa hästen att komma till rätta med sommareksem, oavsett ras. Rådfråga din veterinär.

Marstall har utvecklat ett naturligt tillskott bestående av naturlig lera som genom sin struktur binder giftämnen, radikaler, tungmetaller och andra liknande skadliga substanser i hästkroppen, och för dem ut med avföringen.

Det betyder att kroppen avgiftas innan de störande substanserna såsom proteiner från insektsbett når blodbanorna.

Leran främjar också matsmältningen och därigenom hästens vitamin- och näringsförsörjning.

Marstall Skin-Regulator Plus 1kg.
Tillskottsfoder mot eksem och andra hudirritationer
SEK

Ordinarie pris 449,00 kr

Specialpris 359,20 kr

Marstall Skin Regulator hästfoder 15kg.
Naturbaserad müsli till hästar som har tendens till eksem och andra hudproblem
SEK