Om näring till ett avelssto

När ett föl växer i stoets mage så här det ett näringskrävande förlopp för avelsstoet. För att stoet och fölet skall må bra så behöver de näring av hög kvalitet i form av energi och högkvalitativt protein.

I de sista tre månaderna av dräktigheten tar fölet på 70% av sin födelsevikt. Utöver att fölet växer mycket under denna period så skall stoet kropp också förbereda sig inför den kommande digivningen. Under denna period stiger stoets behov för energi med 30%.

Det är under denna period viktigt att stoet får ett avelsfoder av hög kvalitet då detta innehåller mer näring per kg. Ett kvalitetsfoder innehåller också den riktiga sammansättningen av protein som just avelsstoet och fölet behöver. Protein är nämligen inte alltid bara protein, utan kvaliteten beror på sammansättningen av aminosyror. Till exempel så behöver ett dräktigt och digivande avelssto 4 gånger så mycket av aminosyran Lysin mot vad hon tidigare har behövt för att kunna tillgodo se sig själv och fölet.

Marstall har utvecklat avelsfodret Marstall Zucht som gör att du kan känna dig trygg med att stoet och fölet får uppfyllt sitt behov av näring, vitaminer och mineraler när du fodrar den rekommenderade givan.

Marstall Zucht hästfoder 20kg.
Fullspäckad müsli för hästar som arbetar i avel
SEK
Marstall Fohlen hästfoder 20kg.
Start müsli till föl fr.o.m. andra veckan
SEK